Van Renetta

Update: 24-11-2023

De afgelopen twee weken zijn er verschillende activiteiten geweest voor de jeugd. De uitslaapdienst op 5 november over Hoop, een week later de tienerkerk met als onderwerp ‘God ziet alles’. Mooie activiteiten waar vele jongeren aanwezig waren. Als ik dit schrijf ben ik druk bezig met kerst en advent. De krystkuier is een groot project voor onze gemeente en wat is het dan fijn om te zien dat er zoveel gemeenteleden zich hier mee bezig houden. Bij de krystkuier hebben we nog steeds mensen nodig dus wil je nog meedoen meld je aan! Dit kan op het volgende mailadres: kinderkerk-pgdaw@outlook.com.
 

Lees meer 

Kliederkerk

Update: 24-11-2023
Op zondag 26 november is er weer een kliederkerk. Deze keer met als thema: Er is genoeg voor iedereen. We beginnen om half 4 met koffie/thee en fris. Het verhaal van de weduwe van Sarefat (1Koningen 17) staat centraal. Dit verhaal gaat over delen. Ieder mens telt, want ieder mens is geschapen naar Gods beeld. Vanuit geloof en vertrouwen zijn we geroepen om te delen van onze tijd, talenten, aandacht, zorg. En om te delen van ons geloof, geld en goed.
Joke, Wietske en Renetta

Topaz

Update:  24-11-2023

De eerste clubavonden (12-15 jaar) zijn geweest en gelukkig hebben we een aantal nieuwe mensen als leiding kunnen vinden! Machiel Keekstra, Stephan Keekstra en Hendrik Feenstra. Super dat jullie dit willen doen! Het blijft natuurlijk wel jammer dat we dit jaar niet konden beginnen met een gezamenlijke start in het bowlingcentrum en ook een club pas later kon beginnen. Maar we kijken vooruit en hopen dat het in de toekomst minder moeite gaat kosten. Want er is een grote groep jeugd die nog wel graag naar club wil! Maar dat kan niet zonder leiding….

Lees meer 

Kinderkerk - Adventsproject: Een nieuw begin

Update: 24-11-2023

Het adventsproject van de kinderkerk gaat van start met het thema: Een nieuw begin. De kinderen luisteren tijdens dit project naar de verhalen uit het evangelie van Lucas. Bij elk verhaal ontdek je weer: God maakt een nieuw begin. Voor in de kerk zijn er speciale kerstballen met illustraties uit het kerstverhaal. Tijdens het kindermoment worden deze ballen omgedraaid zodat zichtbaar wordt welk nieuw begin God geeft. We maken er met z’n allen een mooie tijd van!

Leiding Kinderkerk

Wie doet er mee aan de Krystkuier?

Sirkelslag 2023

Update: 30-10-2023

Vrijdagavond 13 oktober hebben we met 24 kinderen in de leeftijd tussen de 8 en 12 jaar gestreden voor de Sirkelslag beker. Verdeeld over drie teams konden ze ook tegen elkaar strijden. Het thema van de avond was Ga mee en aan de hand van het verhaal van Ester hebben de kinderen vijf spellen gespeeld.

Lees meer 

Laatste kinderkerk in de Fontein

Update: 10-10-2023
In de laatste kinderkerk in de Fontein zijn er door de kinderen schilderijen geschilderd en die zijn nu op een plank geplaatst en er hangt één plank in de Herberg en twee in de Grote kerk. Hierboven een impressie.
Leiding kinderkerk
 

 

Open Topaz-ruimte

Update: 03-10-2023
De TOPAZ-ruimte is vanaf 6 oktober weer open. Vanaf dan elke 1ste vrijdag van de maand en van 20.00 tot 22.30. De TOPAZ-ruimte is dan open om samen met anderen spelletjes te doen, film te kijken e.d. Neem gerust je vrienden mee!

 

Cathechese

Update:  03-10-2023

Dit jaar zal ik catechese geven aan jongeren van 12 tot 16 jaar.
We volgen de methode Follow Up. Een methode die ik vorig jaar ook gebruikt heb en die aansluit bij jongeren. Wat is geloven? Wat houdt ons bezig en hoe kun je dat verbinden met geloof. Maar ook wat vind jij belangrijk in het geloof en wat begrijp je helemaal niet in het geloof. Je kunt je opgeven bij: jeugdwerkerdokkum@gmail.com of via Whatsapp 0614830021
Groet,

Renetta Jansma-Hiemstra

Topaz

Update:  07-09-2023

Seizoen 2023/2024 staat voor de deur! Begin september bezorgen we bijna 200 uitnodigingen voor de jeugd van 12 t/m 15, en een week later halen we ze persoonlijk weer op! Heb je afgelopen voorjaar de kindernevendienst verlaten? Ben je al eerder op club geweest? Of is het er nog niet van gekomen….. Je bent altijd van harte welkom!

Lees meer 

Instagram

Je kunt ons ook volgen via Instagram: @jeugdwerkdokkum.